نقش بور در گیاهان

نقش بور در گیاهان

نقش بور در گیاه

 

بور (B) به دلیل نقشی که در تشکیل و تقویت دیواره های سلولی دارد، برای سلامت گیاه حیاتی است. سطوح پایین بور منجر به رشد ضعیف بافت های با رشد سریع و رشد گیاه می شود. گیاهان مختلف به مقادیر متفاوتی از بور نیاز دارند، اما در بیشتر موارد، بور به راحتی در گیاهان منتقل نمی شود. به همین دلیل، بور باید به طور مداوم برای جذب توسط ریشه و به ویژه قبل از گلدهی در دسترس باشد، زیرا برای فرآیند تولید مثل حیاتی است.

نقش بور در تشکیل و تقویت دیواره های سلولی حیاتی است. با این حال، غلظت بور در بین گونه‌ها متفاوت است - دولپه‌ها به سطوح بالاتری نسبت به تک لپه‌ها نیاز دارند و بنابراین سطوح بور بیشتری در خاک نیاز دارند. کمبود بور منجر به دیواره های سلولی کوتاه و ضخیم می شود و از کشیدگی ریشه و لوله گرده جلوگیری می شود. گل ها ممکن است دانه ها را نگیرند. و تحقیقات همچنین نشان می دهد که بور در تثبیت نیتروژن و گره سازی در حبوبات مهم است.

بیشتر محصولات زراعی از جمله ذرت، سویا، گندم، جو، کلزا، برنج، یونجه و غیره، نمی توانند بور را از طریق آبکش، از بافت های قدیمی به بافت های جدید انتقال دهند. بور عمدتاً با جریان آب از طریق آوند چوبی از ریشه ها به برگ ها منتقل می شود. از آنجا که علائم کمبود در محصولات زراعی در بافت در حال رشد یافت می شود، این محصولات حتی به کمبودهای کوتاه مدت که می تواند به سرعت رخ دهد بسیار حساس هستند. بنابراین لقاح برگی بور ارزش محدودی دارد زیرا محدود به بافت های اسپری شده است و توانایی تامین بور برای رشد بعدی را ندارد.

 

کمبود بور ابتدا دیواره های سلولی یا اندام های تولید مثلی را تحت تاثیر قرار می دهد. با این حال، با کمبود شدید بور، توقف رشد و مرگ بافت رشد را می توان یافت. تعداد کمی از گونه ها رنگ سبز خود را از دست می دهند یا در معرض مرگ برگ قرار می گیرند، اما این موارد به ندرت اولین علائم کمبود بور هستند. از آنجایی که برخی از گیاهان، مشاهده بصری کمبود بور را دشوار می کنند، بهترین استراتژی برای جبران بور جلوگیری از کمبود با استفاده از مصرف ریز مغذی در خاک است.

بور به صورت اسید بوریک توسط ریشه گیاهان جذب می شود. محصولات زراعی کنترل بسیار کمی بر جذب B نشان می دهند. در نتیجه، تجمع بور در گیاه به طور مستقیم با تعرق و در دسترس بودن بور خاک مرتبط است. از آنجایی که محدوده بین در دسترس بودن کمبود و سمیت بسیار باریک است، در دسترس بودن یکنواخت B از طریق کودهای کاربردی خاک برای اطمینان از تغذیه بهینه حیاتی است.

در حالی که بور به تنهایی یک ماده مغذی مهم است، تأثیر مثبتی بر جذب پتاسیم و فسفر در بسیاری از گیاهان نیز دارد. در آزمایش‌های کوتاه‌ مدت، جذب پتاسیم و فسفر در شرایط کم بور به شدت کاهش یافت. 

  • کلیک ها: 149
No Internet Connection