آفلاتوکسین

یکی از مشکلات بزرگی‌که در خشکبار با آن مواجه هستیم آلودگی به عوامل تولید کننده آفلاتوکسین می باشد. دو گونه قارچی ازمهم‌ترین تولید کنندگان آفلاتوکسین هستند. با توجه به اینکه این ترکیب، یک ترکیب سرطان زا می باشد که هم روی سلامت مصرف کنندهو هم در بحث صادرات می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند. لازم است تا نکاتی را در جهت کاهش و حذف آلودگی رعایت کنیم؛
نکات کلیدی در مدیریت آفلاتوکسین
۱- مدیریت سمپاشی و محلول پاشی آخر فصل خصوصا در باغاتی که پوسته نرم آنها ترک خورده است.
۲-فراوری پسته بایستی بلافاصله بعد از برداشت انجام شود.
۳- عدم دپوی نخاله و پوسته های پسته در نزدیکی واحد های فراوری پسته و باغات پسته
۴- استفاده از آب تمیز و حتی الامکان در حال تعویض در فرایند شستشو
۵- جداسازی دانه های زرد و سیاه شده از دانه های سالم
۶- انجام فرایند خشک کردن و آفتاب دهی بلافاصله بعد از فراوری
۷- فراوری تمام مکانیزه
۸- دمای بالا چندان تاثیری در شکستن آفلاتوکسین ندارد.
۹- استفاده از بسته بندی حاوی ازن می‌تواند در کاهش آفلاتوکسین و جلوگیری از افزایش آن موثر باشد.

  • کلیک ها: 248