آفت کاپنودیس =سوسک طوقه و ریشه درختان پسته
✍?نحوه خسارت
این آفت در اطراف طوقه روی سطح خاک، در شکاف های پوست تنه درختان مسن و یا شکاف خاک تخم گذاشته و پس از مدتی لاروها خارج شده و از سمت طوقه به طرف ریشه حرکت نموده و با تغذیه از پوست و قسمت چوبی ریشه و طوقه باعث قطع جریان شیره گیاهی و خشک شدن درختان می شود.
حشرات کامل از جوانه ها، برگهای جوان و گاهی از دمبرگهای پسته هم تغذیه می کنند که خسارت آنها چندان قابل توجه و اقتصادی نمی باشد.
⭕️در باغاتی که از لحاظ آبیاری تحت تنش قرار گرفته اند و تغذیه خوبی نداشته اند این آفت به حالت طغیانی در می آید.
⭕️ اگر خسارت این آفت همزمان با بیماری گموز شود باعث افزایش آن می شود زیرا تغذیه لاروها از ناحیه طوقه و ریشه های قطور راه را برای نفوذ قارچ عامل گموز فراهم می نماید.
? توصیه های لازم جهت مبارزه با این آفت
✅ تقویت درختان با تغذیه اصولی مانند استفاده از کودهای حیوانی و کودهایی مانند سولفات پتاسیمکه باعث افزایش مقاومت درختان می شوند.
✅ اصلاح نمودن بافت خاک با اضافه نمودن مواد آلی
✅ آبیاری کافی و به موقع
✅ یخ آب زمستانه
✅ هرس شاخه های خشکیده و خارج کردن آنها از باغ و سوزاندن آنها
✅ مبارزه مکانیکی از طریق خارج کردن به موقع لاروها از داخل سوراخ های درخت به کمک سیم مفتولی
✅ جمع آوری حشرات بالغ از روی درختان
✅ مبارزه شیمیایی با توجه به خروج تدریجی و طولانی مدت حشرات کامل مبارزه با حشرات کامل نتیجه چندان مطلوبی ندارد، اما اگر روی درختان حشره بالغ مشاهده شد باید خاک اطراف درخت و زیر پوست تنه درخت را بررسی کرده اگر لاروی مشاهده شد باید سریعا مبارزه شیمیایی با لاروها را با هر یک از روش های زیر انجام دهید:
?ابتدا باید خاک اطراف درختان را پابیل کرده و سپس محلول سم فنیتروتیون با دز ۴ لیتر در هزار لیتر آب تهیه کرده و پای هر درخت ده لیتر ریخته و بعد از نیم ساعت ده لیتر آب روی آن در پای درخت بریزید.
? به ازای هر درخت ۳۰ گرم سم دیازینون گرانول پای درخت ریخته و روی آن ده لیتر آب بریزید تا در زمین نفوذ کند و لاروهای اطراف طوقه و روی ریشه را از بین ببرد.
- کلیک ها: 268